West Mac Donnel Ranges en . . . - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van geert en marieke - WaarBenJij.nu West Mac Donnel Ranges en . . . - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van geert en marieke - WaarBenJij.nu

West Mac Donnel Ranges en . . .

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg geert en marieke

30 September 2013 | Australië, Alice Springs

Precies op tijd kwam onze gids/buschauffeuse ons halen (7.00 uur) voor de West Mac Donnel Ranges-tour. De West Mac Donnel Ranges is een buitengebied van Alice Springs met mooie natuur en rotsen. Onze eerste stop was bij het graf van de oprichter van de flying docters. Zijn naam is John Flynn. De gids vertelde over de oprichting en hoeveel deze man voor de mensen in "the outback" heeft betekend. De aboriginals waren minder van hem gecharmeerd, zij hebben hun eigen geneeswijzen. Een indrukwekkend verhaal. Daarna reden we naar "Simpson Gap" en zagen we voor het eerst een paar Wallaby's (kleine kangeroe). Geweldig om te zien. Ze leven tussen de rotspartijen en zijn zo klein en snel, dat je ze haast niet ziet. Alleen als ze bewegen zie je ze. Fotograferen of filmen lukte in eerste instantie, maar het is toch gelukt. Mooi! Een korte wandeling bracht ons bij de Simpson Gap, daar ligt de voorraad drinkwater (vooral in de grond) voor Alice Springs. Weer een mooie wandeling. Onze gids had voor koffie en thee gezorgd. We vervolgden onze tour naar Chasm. Weer een mooie wandelroute, dit keer liep er zelfs een klein stoompje water. Het eindpunt van de wandeling bracht ons bij een hele smalle kloof met stijle rode rotswanden van wel honderden meters hoog. Opnieuw een mooi gezicht. Bij terugkeer van de wandeling stond er een lunch op ons te wachten. Zo leer je de medereizigers van zo'n tour kennen. Geen Nederlanders. Daarna zette ze ons af in het centrum. De rest van de dag vrij . . .

• 01 Oktober 2013 - 05:15

Estelle:

De flying doctors.. dat was toch een serie in de jaren 80? Die keek ik altijd en ging inderdaad over de binnenlanden van Australie. Wel bijzonder dat jullie bij het graf van John Flynn geweest zijn.

• 01 Oktober 2013 - 20:49

Gerdi:

Wat leuk om jullie reisverslagen te lezen. Het lijkt mij een leuke en interessante reis. Jullie hebben al wel veel gelopen hoor, doen jullie voeten nog geen pijn. Ik wens jullie veel plezier de komende tijd en ik wacht met spanning op het volgende verslag. Lieve groetjes Gerdi

• 05 Oktober 2013 - 11:44

Marijke En Kees:

Hallo lieve mensen, dank voor jullie kaart uit Sidney. De post werkt sneller daar vandaan dan binnen Europa!!!! Waarschijnlijk zitten jullie nu bij het Great Barrier Reef en genieten van al het mooie daar! We zijn benieuwd naar het vervolg van jullie verhalen!!

Verslag uit: Australië, Alice Springs

Australië

We gaan een rondreis door Australië maken van zaterdag 21 september tot en met 11 oktober. We starten in Sydney, waar we natuurlijk het Operah house gaan bekijken, Bondibeach bezoeken en nog veel meer. Na vier dagen vliegen we naar "The red Centre" met Ayersrock, de Olga's, Kings Canyon, Alice Springs en West Mac Donnell Ranges. Daarna vliegen we door naar Darwin voor een tweedaagse tour in het Kakadu National Park voor onder andere een cruise over Yellow water Billabong, bezoeken we het Warradjan Aboriginal Cultural Centre en zien we eeuwen ouden rotstekeningen op Nourlangie Rock en Ubirr. We verlaten het park na een wandeling in ArnhemLand en stoppen op de terugweg bij Windows on the Wetlands. Als we dat allemaal gezien hebben ligt "The Great Barrier Reef" bij Cairns op ons te wachten. We gaan snorkelen bij het Rif. De andere dagen in Cairns gaan we het regenwoud van het Daintree National Park en Cape Tribulation bekijken. Tijdens één van de avonden gaan we naar het Tjapukai Aboriginal Cultural Park voor een enerverende avond vol verhalen uit de Dreamtime van de Aboriginals. Dan zit onze reis in Australië er op. We vliegen via Hong Kong, waar we nog twee dagen van Honk Kong kunnen genieten. Dan vertrekken we met een hoofd vol herinneringen weer terug naar Nederland.