vliegen naar Hong Kong (HK) - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van geert en marieke - WaarBenJij.nu vliegen naar Hong Kong (HK) - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van geert en marieke - WaarBenJij.nu

vliegen naar Hong Kong (HK)

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg geert en marieke

10 Oktober 2013 | Hong Kong, Hong Kong

Vandaag een lange vliegdag, vooral omdat we van Cairns naar Brisbane vlogen en Brisbane ligt twee uur vliegen zuidelijker dan Cairns. Niet efficient, maar het is niet anders. We werden al om 4.10 uur opgehaald. Ruim op tijd. De lange dag begint. De vlucht naar Brisbane ging prima. We moesten uit het vliegtuig, zodat ie schoongemaakt kon worden en de tank bijgevuld werd. Niet onbelangrijk. Op het vliegveld in Brisbane had ik zowaar een goede gratis internetverbinding, waardoor ik nog een aantal verslagen kon plaatsen. Als het zo snel gaat is het leuk. De vlucht naar Hong Kong duurde 8 uur. Het was warm in het vliegtuig, waardoor ik wat onrustig was en ook niet kon slapen. Ook Geert lukte dat niet. Jammer maar helaas. We kwamen 17.45 (Hong Kong-tijd) aan (19.45 Cairns-tijd). Weer twee uur minder verschil met Nederland. Dat scheelt straks met de eventuele jetlag. We werden keurig opgewacht door de reisorganisatie, die ook het vervoer naar ons hotel had geregeld. Het was inmiddels donker, maar tijdens de rit kregen we al een eerste indruk van Hong Kong (HK). Het is een drukke stad met ontzettend veel lange slanke wolkenkrabbers. Om 19.45 uur kwamen we in ons hotel aan en zochten we meteen onze kamer op om ons te installeren. Daarna zijn we erop uit getrokken richting de hoofdstraat in onze wijk Kowloon. Het is ontzettend druk niet alleen het verkeer maar ook het aantal mensen op straat. Het lijkt qua drukte op New York.
Er zijn rijden bijna alleen maar dubbeldekkers en de mensen gaan keurig in de rij voor de bus staan. Dat zagen we in Australie ook. De invloed van de engelsen zit er goed in. We liepen de hoofdstraat af en in een van de zijstraatjes was een markt en er stonden mensen te zingen. We dachten live-muziek te horen. Dat bleek ook zo te zijn. Nou wat we daar hoorden . . . , het is natuurlijk een andere soort muziek, maar het was zo vals als het maar kan, maar iedereen heeft plezier. We wisten wel dat karaoke erg geliefd is in China, maar hier stonden ze op straat naast elkaar in tentjes over elkaar heen te zingen, het leek meer op schreeuwen. Ach als zij ons horen zingen denken ze dat misschien ook wel. Ze hadden in ieder geval veel plezier en wij ook. Daarna over een avondmarkt gelopen. Het was opvallend dat de marktkooplui niet opdringerig waren. Je kon rustig kijken. Na de markt weer terug naar de hoofdstraat gelopen, om de weg niet kwijt te raken, alles lijkt op elkaar. Er wordt nog veel ge/verbouwd, we zagen zelfs steigermateriaal van bamboe en niet voor een verdieping nee hele gebouwen. Deze eerste bijzondere avond in Hong Kong afgesloten met een wijntje op onze "up-grade" kamer van nog geen 14 m2, maar dan wel op de 16e etage. Overigens prima kamer.

Verslag uit: Hong Kong, Hong Kong

Australië

We gaan een rondreis door Australië maken van zaterdag 21 september tot en met 11 oktober. We starten in Sydney, waar we natuurlijk het Operah house gaan bekijken, Bondibeach bezoeken en nog veel meer. Na vier dagen vliegen we naar "The red Centre" met Ayersrock, de Olga's, Kings Canyon, Alice Springs en West Mac Donnell Ranges. Daarna vliegen we door naar Darwin voor een tweedaagse tour in het Kakadu National Park voor onder andere een cruise over Yellow water Billabong, bezoeken we het Warradjan Aboriginal Cultural Centre en zien we eeuwen ouden rotstekeningen op Nourlangie Rock en Ubirr. We verlaten het park na een wandeling in ArnhemLand en stoppen op de terugweg bij Windows on the Wetlands. Als we dat allemaal gezien hebben ligt "The Great Barrier Reef" bij Cairns op ons te wachten. We gaan snorkelen bij het Rif. De andere dagen in Cairns gaan we het regenwoud van het Daintree National Park en Cape Tribulation bekijken. Tijdens één van de avonden gaan we naar het Tjapukai Aboriginal Cultural Park voor een enerverende avond vol verhalen uit de Dreamtime van de Aboriginals. Dan zit onze reis in Australië er op. We vliegen via Hong Kong, waar we nog twee dagen van Honk Kong kunnen genieten. Dan vertrekken we met een hoofd vol herinneringen weer terug naar Nederland.