vliegen naar Hong Kong (HK)
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg geert en marieke
10 Oktober 2013 | Hong Kong, Hong Kong
Er zijn rijden bijna alleen maar dubbeldekkers en de mensen gaan keurig in de rij voor de bus staan. Dat zagen we in Australie ook. De invloed van de engelsen zit er goed in. We liepen de hoofdstraat af en in een van de zijstraatjes was een markt en er stonden mensen te zingen. We dachten live-muziek te horen. Dat bleek ook zo te zijn. Nou wat we daar hoorden . . . , het is natuurlijk een andere soort muziek, maar het was zo vals als het maar kan, maar iedereen heeft plezier. We wisten wel dat karaoke erg geliefd is in China, maar hier stonden ze op straat naast elkaar in tentjes over elkaar heen te zingen, het leek meer op schreeuwen. Ach als zij ons horen zingen denken ze dat misschien ook wel. Ze hadden in ieder geval veel plezier en wij ook. Daarna over een avondmarkt gelopen. Het was opvallend dat de marktkooplui niet opdringerig waren. Je kon rustig kijken. Na de markt weer terug naar de hoofdstraat gelopen, om de weg niet kwijt te raken, alles lijkt op elkaar. Er wordt nog veel ge/verbouwd, we zagen zelfs steigermateriaal van bamboe en niet voor een verdieping nee hele gebouwen. Deze eerste bijzondere avond in Hong Kong afgesloten met een wijntje op onze "up-grade" kamer van nog geen 14 m2, maar dan wel op de 16e etage. Overigens prima kamer.