kakadu national park
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg geert en marieke
08 Oktober 2013 | Australië, Darwin
Geen pretje dus. Zouden de gevangenissen bij ons minder vol zitten als wij dat ook zo deden? De wandeling naar rotstekeningen was eenvoudig en duurde een klein uurtje. Aangezien het 35 graden was, liep het zweet ons ondanks de eenvoudige wandeling met straaltjes langs ons lijf. Gauw de aircobus in om af te koelen en op te drogen. Daarna reden we naar de billabong yellow river voor een "rivercruise" met wildlife. Dat was echt geweldig. Wat een mooie vogels hebben we gezien. Bv lepelaar, witte Ibis, jezusvogel, kraanvogels, te veel om op te noemen. Mooi!
We hebben ze voor zover dat lukte op de foto en video vastgelegd. Daarna zagen we krokodillen. Wel een stuk of acht tot tien. We hebben ze al wel eerder gezien (USA en Zuid-Afrika), maar het blijft bijzonder. Die dag ervoor waren er buffels afgeschoten. Deze lagen inmiddels in het water. Sommige krokodillen zagen het als hun eigendom en bewaakten hun prooi. Mooi om te zien hoe ze vochten om een stukje. Je lijkt midden in een documentaire te zitten. De gids zag ook nog een slang. Je kon hem nauwelijks zien, maar hij staat op de fofo en film. Veel te snel was de rivercruise af gelopen. Gedurende dag hebben we natuurlijk verschillende (pit)stops gehad, want de afstanden in dit Natural park zijn gigantisch. Voor we naar ons hotel in het park in het mini plaatsje Jabiru gingen, bezochten we het cultureelcentrum van de Aboriginals Warradjan. Interessant om meer over de aborigals te weten.
De tweede dag in het Kakadu National Park begon gelukkig wat later (8.00) dan de eerste. Vandaag maakten we bij Ubirr een wandeling met een mooie klimpartij om prachtig uitzicht te hebben op de "wetlands" en billabongs (zijtakken van riviertjes/stromen/beekjes). Het was nog vroeg (8.30) maar al warm en het werd nog warmer nl. 40 graden. We zullen weten dat we in het droge seizoen in Kakadu zijn.Tijdens het regenseizoen wordt het nog warmer. Toch maar blij dat we er nu zijn. Bij Ubirr hebben we nog meer rotstekeningen gezien. Deze waren iets minder spectaculair, dan die van gisteren. Daarna op weg naar East Alligator river voor nog een rivercruise. Dit keer kon je er niet omheen zoveel krokodillen. Niet te geloven. Je mocht niet in de buurt van het water komen, want dan kon de krokodil je grijpen. Hij is zo snel, dat hij in een enkele seconde zeven meter kan overbruggen. Zo snel kunnen wij niet lopen. . . Maar je moest toch naar de boot lopen en . we hebben het gered zonder gepakt te worden. Eenmaal op het water, kon je ze niet missen. Een "crocje" hier een "crocje"daar, overal "crocjes". De Aboriginalstuurman vertelde over zijn cultuur en liet ons op het strand van Arhemland zien hoe zij speerwierpen om vis of andere dieren te vangen. Een mooie demonstratie. Al vond ik het eerst best een beetje eng om dat strand op te gaan als je even ervoor zoveel krokodillen bij elkaar hebt gezien. We vertrouwden er maar op dat de man wist wat hij deed of anders kon ingrijpen . . .
Gezien het feit, dat er een verslag is geplaatst is het allemaal goed gekomen.
Na de rivercruise stond ons een gezonde lunch te wachten, waarna we naar een bezoekerscentrum van het Kakadu National Park zijn gereden. In dit centrum kon je veel over het park te weten komen. Tegen 16.00 uur begonnen we aan de terugreis naar Darwin. Een lange rit om mijn reisverslag te maken. Tegen 20.00 uur weer terug in ons hotel in Darwin. Dit keer kregen we een appartement met keuken met afwasmachine en aparte slaapkamer met in de badkamer een wasmachine en droger. En niet onbelangrijk voor mijn rokende Geert een (groot) balkon met havenzicht. Perfect. Gauw een paar boodschapjes gedaan en lekker op ons eigen balkonnetje gegeten. Jammer dat de zon al zo vroeg onder gaat anders was het uitzicht waarschijnlijk nog mooier geweest dan ie al was. Genieten geblazen!
11 Oktober 2013 - 02:33
Estelle:
Whow wat een verslag ik vroeg me al af hoe het met jullie ging in het noorden van australie maar zo te lezen vermaken jullie je prima! Ik ben erg benieuwd naar de fotos en videos