Tyfoon gooit roet in het reisschema
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg geert en marieke
23 September 2013 | Nederland, Amsterdam
Na een goede nachtrust bij Ibis Schiphol, kan onze reis dan echt beginnen. We gingen om 09.30 uur met de bus naar Schiphol. Ruim op tijd (voor een vlucht van 13.00 uur). Meteen inchecken, want dan zijn we verlost van de koffers. De grondstewardes vertelde dat het vliegveld van Hong Kong zondagavond gesloten is. Men verwacht een tyfoon in Hong Kong. We konden wel op Hong Kong vliegen, maar 's avonds vertrekt er geen enkel vliegtuig en kan er ook geen landen. Dan zouden we, als het meezit de volgende dag kunnen vliegen. Dat leek ons niet handig ivm ons reisprogramma. Bovendien al die gestrandde mensen willen de volgende dag allemaal weg en dan hebben we het nog niet over eventuele ravage, die zo'n tyfoon kan aanrichten. Gelukkig boden ze een alternatief nl. een vlucht via Singapore met Singapore Airlines met een overstap van ongeveer anderhalfuur. Naar Sydney. Tja veel tijd om na te denken is er niet, want die vlucht vertrekt om 11.15 uur. Aangezien we geen risico's op vertraging in ons programma wilden, zijn we akkord gegaan met het alternatief. Nadat alles geregeld was, gauw reisbureau gebeld om de geboekte dagkamer in Hong Kong te annuleren en verzocht hotel Grace in Sydney voor zondagavond te boeken (incl.transfer van het vliegveld naar het hotel). Geert heeft nog snel een shaggie kunnen roken voor we door de douane naar de gate moesten. Zo zie je maar dat een zorgvuldig bedacht plan door het weer zomaar in de war geschopt kan worden. Ach als dit alles is. . .