King's Canyon
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg geert en marieke
30 September 2013 | Australië, Alice Springs
Vandaag staat de Kings Canyon Creek wandeltocht op het programma in het Watarrka National Park. We vertrokken om 8.30 uur voor een ritje van 10 minutenmet de bus. Daarna "de paden op, de lanen in. . . ". Wat mooi en ook weer anders dan de Olga's. We liepen in een kloof met ons vliegennetje om en dat is echt geen overbodige luxe. De vliegen zitten echt overal. Ze steken gelukkig niet, maar ze zijn wel vervelend. Onze gids vertelde over de zandstenen rotsformatie van Kings Canyon, over de planten en bomen die er groeien en de vogels die er leven. Natuurlijk waren er veel mooie plaatjes te maken van deze rode rotsformatie. Een mooie wandeling. Na de wandeling kregen we de gelegenheid om ons terug in ons hotel te douchen, voordat we verder rijden naar Alice Springs. Om 12.15 uur werden we opgehaald. We stopten voor een lunch, waar we een kameelburger hebben gegeten. Ook dat smaake goed en niet veel anders dan een gewone burger. Wel een gek idee. Bij Australie denk je niet aan kamelen, maar ze hebben hier een aantal kamelenfarms en deze worden zelfs geexporteerd naar Arabische landen. Deze kamelen hebben geen ziektes. Op zich is dat met zoveel woestijn dan ook weer niet zo gek. We bereikten Alice Springs om 19.15 uur. Best een lange rit, maar dan heb je lekker de tijd om je dagboek bij te werken, een boek te lezen of een lekker tukkie te doen. We hebben een mooi hotel met wifi. Eerst maar even een teken van leven gegeven via skype.