Red Centre - Reisverslag uit Hartford, Verenigde Staten van geert en marieke - WaarBenJij.nu Red Centre - Reisverslag uit Hartford, Verenigde Staten van geert en marieke - WaarBenJij.nu

Red Centre

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg geert en marieke

29 September 2013 | Verenigde Staten, Hartford

Eigenlijk moesten we vroeg op om Ayers Rock te gaan bekijken bij zonsopgang. Na de commerciele ervaring van gisteren hebben we dat aan ons voorbij laten gaan. In plaats van 04.00 uur stonden we nu om 08.30 uur op. We hebben het complex bekeken, ontbijtje gehaald en lekker bij het zwembad gelegen. Heerlijk. Begin van de middag werden we opgehaald om naar Kings Canyon te rijden. Een rit van 4 uur met een korte onderbreking voor een foto bij in Mount Conner en een zoutmeer en later in Angus Downs. Onderweg helaas geen "wildlife" gezien. De gids hielp ons al meteen uit onze droomom Kangeroo's, dingo's en koala's te zien. Zij woonde nu drie jaar in Ayers Rock en had nog maar een keer een kangeroo gezien. Wij blijven kijken. Je weet maar nooit. Onderweg zagen we enkele auto's. We rijden wel op een geasfalteerde weg, terwijl de weg naar Perth een rode zandweg was . . . De woestijn bestaat vooral uit rood zand en stenen, maar er groeien heel veel verschillende bomen, struiken en gras. Veel meer dan verwacht. Ze noemen de bomen desertoaks (woestijneiken), maar het lijken meer dennebomen met weinig takken en lange dennenaalden. Welke struiken het zijn weet ik niet, maar het zijn er veel. Het gras lijkt het meest op helmgras, maar er ook andere soorten. Het uitzicht vanuit de bus was veel van hetzelfde, totdat we in de buurt van KingsCanyon kwamen. Daar zag je de rotsformatis van George Gill. Mooi uitzicht. Toen zag Geert geheel onverwacht drie wilde paarden. Dat komt vaker voor.

Net voor we in Kings Canyon aan kwam begon het te regenen. Dat hadden we ook niet verwacht. En toen we op ons terras van de kamer zaten, was het al weer droog en zagen we het flitsen van de bliksem. Een mooi gezicht. Al slaat het ook regelmatig in bomen. Dat zie je ook aan de zwart geblaken boomschors. Het gekke is dat deze bomen zulke lange wortels hebben, dat ze gewoon blijven leven. Nadat we ons opgefrist hadden zijn we naar het centrum van het resort gegaan en hebben daar Kangeroebiefstuk gegeten. Dat smaakt bijna het zelfde als gewone biefstuk. Het smaakt iets zoeter en is iets droger, al kndat laatste ook aan de kok liggen natuurlijk. Daarna zijn we naar de bar gegaan,waar Rueben & Petrea de kleine en. . . De grote bzoekers bezig hielden met liedjes zingen gekke dansjes doen etc. etc.. Natuurlijk moesten Gert enik er ook aan geloven.Geert moest romantisch dansen met een Australische,di gezien het aantal keren dat Geert op haar tenen tond het verre van romantisch dansen vond. Al zei ze dat het niet uitmaakte. Ik mocht samen met nog 5 anderen (allemaal met een gek hoedje) een liedje "the gumtrees" meezingen en daar hoorde natuurlijk ook een dansje bij (zoiets als de pizzahut). Ik leer het jullie nog wel. We hebben veel gelachen, maar om 21.00 was het (al) afgelopen. Dus op tijd naar onze kamer.

• 29 September 2013 - 15:44

Annet V W:

Dan hebben we in iedergeval weer iets om te oefenen,haha

• 29 September 2013 - 17:29

Marijke:

Leuk om jullie belevenissen te lezen. Jammer dat sommige dingen zo commercieel zijn maar flexibel als jullie zijn, passen jullie je toch wel aan!!! Wij zijn net weer thuis van bezoek aan zee. Antwoorden is daar lastig via de telefooon!! Lezen kunnen we jullie verslagen natuurlijk wel!!
    We zijn zijn benieuwd naar het vervolg!!

• 01 Oktober 2013 - 05:11

Estelle:

Wat een geweldige reis zo te lezen. Wist niet dat jullie skype bij julie hebben, maar nu weet ik dat dus wel. Zal voor je moeder Marieke, wel prachtig geweest zijn het opera house te kunnen zien. Geniet er nog lekker van, volgens mij hebben jullie nog veel moois voor de boeg.

Verslag uit: Verenigde Staten, Hartford

Australië

We gaan een rondreis door Australië maken van zaterdag 21 september tot en met 11 oktober. We starten in Sydney, waar we natuurlijk het Operah house gaan bekijken, Bondibeach bezoeken en nog veel meer. Na vier dagen vliegen we naar "The red Centre" met Ayersrock, de Olga's, Kings Canyon, Alice Springs en West Mac Donnell Ranges. Daarna vliegen we door naar Darwin voor een tweedaagse tour in het Kakadu National Park voor onder andere een cruise over Yellow water Billabong, bezoeken we het Warradjan Aboriginal Cultural Centre en zien we eeuwen ouden rotstekeningen op Nourlangie Rock en Ubirr. We verlaten het park na een wandeling in ArnhemLand en stoppen op de terugweg bij Windows on the Wetlands. Als we dat allemaal gezien hebben ligt "The Great Barrier Reef" bij Cairns op ons te wachten. We gaan snorkelen bij het Rif. De andere dagen in Cairns gaan we het regenwoud van het Daintree National Park en Cape Tribulation bekijken. Tijdens één van de avonden gaan we naar het Tjapukai Aboriginal Cultural Park voor een enerverende avond vol verhalen uit de Dreamtime van de Aboriginals. Dan zit onze reis in Australië er op. We vliegen via Hong Kong, waar we nog twee dagen van Honk Kong kunnen genieten. Dan vertrekken we met een hoofd vol herinneringen weer terug naar Nederland.