Great Barrier Reef "Once in a live-time"
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg geert en marieke
08 Oktober 2013 | Australië, Cairns
Hij spuugde hem meteen uit. Hij heeft even in het water gelegen het nogmaals geprobeerd, maar hij vond het toch maar niks en is de boot weer ingeklommen. Ik ben wel het water ingegaan en in begin moest ik even wennen aan het ademen door mijn mond, maar na een tijdje ging dat prima. Wat een wereld daar onder water. Mooi om te zien allerlei soorten en kleuren vissen. Je zwemt er gewoon tussen door. Ook het rif is mooi. Vooral als de zon schijnt dan komen de kleuren mooi uit. Ik heb geen idee welke vissen het allemaal waren, maar de een was nog mooier dan de andere. Na de eerste duik volgde een lunch. Ik had inmiddels wel trek gekregen, omdat ik mijn ontbijt en "morningcoffee" op de heenweg er had uit gegooid. Ik merkte dat ik met mijn kaken wel erg veel kracht had gezet om mijn snorkel in mijn mond te houden. Ik had er zowaar een zwaar gevoel in, en mijn kaken zijn toch wel wat gewend. . . . Daarna voeren we naar een ander rif, gelukkig voer hij heel langzaam. Voor de tweede "duik" weer in mijn wetsuit gedoken. Nu hij nat was, kon ik hem nog moeilijker aankrijgen. Ach de omstanders hebben gelukkig hetzelfde probleem. Bij de tweede duik scheen de zon wat meer en lag het rif wat dichter op het zeeniveau. Daardoor kwamen de kleuren mooier uit. Echt geweldig om te zien. Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou snorkelen tussen de vissen op het rif. Een geweldige ervaring. Bij de derde duik op een andere plek nog meer gezien en nam ik een onderwatercamera mee.
Ik was het zat om me in een wetsuit te wurmen, dus heb ik die keer alleen in mijn badpak gesnorkeld. Dat ging prima. Helaas liet de zon zich niet zo vaak zien, waardoor de fotos wat minder mooi geworden zijn. Maar het gaat om de ervaring en die was geweldig. Geert heeft mij die dag de hele tijd geassisteerd, bij het regelen van de onderwatercamera, eten en drinken. Wel sneu voor hem, want het was voor hem een lange dag. Hij mocht nl niet roken op de boot. Voor de terugreis had ik toch maar pilletjes tegen zeeziekte gevraagd. Of die pilletjes geholpen hebben of dat de boot minder golven tegen kwam ik weet het niet, maar ik was niet zeeziek. We hebben lekker op het achterdek in het zonnetje gezeten. Tegen 16.30 uur meerde de boot weer aan in Cairns. Wat een geweldige dag. Eerst een terrasje opgezocht, daarna naar het hotel om ons op te frissen. Voor het eerst weer eens spagetti bolognaise gegeten. We dachten, dat ze dat overal kennen, maar dat zagen we niet terug in de restaurants waar wij hebben gegeten. Na een klein glaasje op ons balkon had ik moeite om mijn ogen open te houden. Dus ben ik maar naar bed gegaan met de mooie nieuwe ervaring achter de rug.
11 Oktober 2013 - 04:01
Estelle:
Wat jammer dat pa niet gesnorkeld heeft dylan had hem nog wat kunnen leren haha hij snorkelt elke keer als hij in bad zit met zijn snorkel in zijn mond en duikbril op. Gelukkig vond marieke het wel mooi ja jammer dat er niet zoveel zon was die dag maar jullie verslag is geweldig!