Koningsvarens in Daintree National park
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg geert en marieke
08 Oktober 2013 | Australië, Cairns
Vandaag staat het Daintree National park, Mossman Gorge en Cape Tribulation op het programma. Om 7.00 uur werden we opgehaald bij ons hotel. Na nog wat anderen opgehaald te hebben, reden we eerst naar de Mossman Gorge. We werden eerst door twee Aboriginals mee genomen voor een welkomsceremonie. Door om het vuur in de rook te "dansen" (wat we natuurlijk allemaal gedaan hebben), werd je vrienden van de Daintree Aboriginal gemeenschap. Daarna demonstreerden ze een aantal voorwerpen, fruitsoorten, die in Daintree voorkomen. Een andere Aboriginal speelde op een didgeridoo. Dat vond ik erg gaaf. Na de ceremonie wandelden we door het regenwoud van de Mossman Gorge. Onze chauffeur/gids vertelde over de torenhoge bomen, palmen en koningvarens. Sommige bomen zijn wel 2500 jaar oud. Onze chauffeur/gids was nogal verzot op de Koningsvarens, want hij wees ze bijna allemaal aan. En dat waren er zoveel, dat we er een beetje lacherig van werden. En wij niet alleen. . . Tuurlijk hebben we ons netjes gedragen. Maar je snapt als hij voor de zoveelste keer een koningsvaren aanwijst, dat je dan wel denkt, "Joh als we het nu nog niet weten, dan zullen we het nooit leren". De wandeling duurde zo'n 20 min. We hadden gehoopt ook de nodige vogels te zien, maar die waren er jammer genoeg niet. Daarna reden we door het Daintree National Park. Ja ook hier zijn de afstanden groot en we rijden, zoals je zult begrijpen niet over de snelweg, maar over smalle weggetjes met bochten, zoals we die ook in de bergen kennen. Het is hier in de jungle ook heuvelachtig. De bbq-lunch werd heel toepasselijk in de jungle onder een grote overkapping geserveerd. De kleine wandelroute er naar toe met uitzicht op een watertje was al erg leuk. Lekker gegeten, waarna de reis verder ging naar Cape Tribulation. Daar komt het regenwoud in zee en strand uit. Een vande weinige plekken op aarde waar het regenwoud op het strand/zee eindigt. Het deed ons een beetje denken aan het Abel Tasmanpark in Nieuw Zeeland. Mooi. We zagen er ook nog een leguaan. Volgens de gids doet hij geen mensen kwaad, maar hij ziet er niet echt vriendelijk uit. Dan op weg naar de Daintree River, waar we krokodillen kunnen zien. We raken een beetje verwend, want we hebben er in een uurtje tijd maar 4 gezien. Zo gaat dat dus als je nog niet zo lang geleden zoveel krokodillen tegelijk hebt gezien. Na de boottocht gingen we weer naar het hotel. Een ritje van ruim 2.5 uur (incl. de route langs alle hotels). Mijn reisverslagen zijn weer bijgewerkt. 'sAvonds lekkere mosselen in een tomatenpestosaus gegeten aan de haven van Cairns. Super gezellig. Daarna door het centrum naar ons hotel gelopen.
08 Oktober 2013 - 08:01
Annet Van Reen:
Hoi Geert en Marieke,
Zo te lezen hebben jullie erg veel gezien en lekker gegeten! Ik verwacht straks wel een foto te zien van een koningsvaren, als je die zo vaak hebt gezien heb je er vast ook een foto van gemaakt.
Geniet nog van jullie laatste dagen van deze mooie reis!!! groetjes en tot snel Annet -
08 Oktober 2013 - 09:35
Marijke En Kees:
Geweldig om te lezen allemaal. Spannend met die krokodillen hoor!!! -
08 Oktober 2013 - 19:39
Gerdi:
Pas maar op Marieke, krokodillen houden erg van verbrand vlees. Het zijn leuke verslagen, nog veel plezier verder